Epekő


By admin - Posted on 31 október 2010

 Tisztelt Weixl-Várhegyi László! Epekő problémával kapcsolatosan szeretném a tanácsát kérni. Nem olyan régen (epehólyag gyulladás miatt végzett)ultrahangos vizsgálat során megállapították, hogy két epekő (2,5 cm és 1,5 cm) található az epehólyagomban. Természetesen a műtéti beavatkozást javasolták. Én azonban szeretném megpróbálni a köveket csökkenteni, és ameddig nem okoznak újabb problémát, addig az epehólyagot megtartani. Olvastam az epekő oldásával kapcsolatos tanácsát, amelyet én is szeretnék kipróbálni. Nevezetesen az almalé-kúrát. Egy dologtól félek nagyon, hogy a kövek elakadnak az epevezetékben és akkor azonnali műtétre kerülne sor. Másik kérdésem a kezeléssel kapcsolatban: mindenképpen szükséges a reggeli beöntés, vagy esetleg természetes hashajtó szerrel is lehet próbálkozni? Fogyasztható-e epetisztító gyógytea-keverék, vagy ebben az esetben is fennállhat annak a veszélye, hogy az elinduló kövek elzárják az epevezetéket? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel Juhász Andrea

Kedves Andrea!

Most epetisztító teákkal nem megy semmire, csak akkor, ha már nem lesznek kövei! Úgy vettem, hogy O-ás, vagy A-s vércsoportú, mert ennél a két vércsoportnál vannak gyakrabban epekövek!

Epekő 1-es kúra változat:
Természetes úton úgy lehet a köveket eltávolítani, hogy 3 napig be kell tartani az alábbiakat.
Minden reggel bélmosás 38 C°-os, 1,7 liter desztillált vízzel, reggel 5 és 7 óra között, négy napon keresztül. Ez kötelező!
Három napig nem ehet ihat semmit, csak frissen préselt almalevet, de abból akár napi 6-7 liter is!! Ezt is kötelezően be kell tartani!
3. nap este 19 órára odakészít az asztalra, 3 dcl frissen présel citromlevet és 3 dcl oliva extra szűz olajat. 19 órakor kezdje el az alábbiakat és 10 percenként ismételje meg, amíg az olaj és a citromlé el nem fogy: 3 evőkanál citromlevet és 3 evőkanál oliva olajat össze kell keverni és a szájban sokáig (egy-két perc) zubogtatva le kell nyelni. Ezt kell 10 percenként megismételni, s közben a májára kell tenni egy zacskó forróvizes tömlőt, vagy forró homokot, vagy más meleg pakolást, melyet cserélni kell, hogy mindig kb 42 - 45 fokos legyen a májra tett pakolás, vagy burkolás. Elektromos melegítőpárnát nem javasolok, az elektroszmog miatt! Ha elfogyott a citromlé és az olaj, akkor pihenjen le. Reggelé 5 és 7 között adjon ismét beöntést magának és mint minden beöntést próbálja meg a belekben tartani minél hosszabb ideig. Amikor már nem tudja tartani, akkor üljön a WC-re, de ne húzza le, amikor végzett, hanem nézze meg mi jött ki Önből. Ekkor látni fogja a felpuhult, kicsit szétmállott epeköveket.

Desztillát vizet mindig lehet inni, mert az is tisztít és old, tehát a lékúra alatt is. A bélöblítéshez nem kell forralni a desztvizet, csak fel kell melegíteni! A desztillált víz ára patikában bioboltokban 500 Ft/liter, viszont lehet venni vízdesztillálót már a Vitamin Station webáruházában is, és fél év alatt bejön az ára. Azzal csak 30 Ft-ba kerül egy liter. Én 10 éve deszt vizet iszom, és azt használunk mindenhez, tehát egyszeri beruházással a további életét is jobbá, egészségesebbé teheti a desztvíz használatával.
Nem fog beszorulni az epekő, mert már az epehólyagban szétmorzsolódik a lékúra hatására. Az Önétől sokkal nagyob köveket is el lehetett hajtani. Az enyémek is nagyobbak voltak 16 évvel ezelőtt, mégis elmentek. Ha fél, akkor összehúzódhat az epevezeték. Szerezzen be Cystenal cseppeket és azt is szedje a kúra alatt, mert az ellazítja az epecsatornákat és azok jobban ürülnek.
Ez a módszer még eddig mindenkinél ( 1994-ben nálam is!) bevált.

A további megelőzés miatt, a vércsoportja szerint kellene táplálkoznia! Nem ehetne burgonyát, paradicsomot, paprikát, húst, állati zsiradékokat, búzát, búzából készült tésztákat, kenyereket, péksüteményeket. Tilos lenne a margarin (egyik legnagyobb epekő képző és sajnos minden cukrászsütemény margarinnal készül!!!), a sör, a rövid ital. Nagyon tilos minden marhatej és marhatejből készült tejtermék. Ezek is epekövet okozhatnak! Különösen veszélyesek a homogénezett tej- és tejtermékek!!!!!!!!! A vércsoportjának sem jók! Szerezzen be kecskesajtot, juhtúrót, ha ilyen termékre vágyik, de epésnek még ezeket sem ajánlom!!!
Fogyasszon minden ételhez kurkumát, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, majorannát, babért, persze aszerint, hogy milyen ételhez, milyen fűszer harmonizál. Egyen sok hajdinát, kölest, barnarizst, rozst, tönkölybúzát. Használja a hidegen sajtolt olajok közül a bio szójaolajat, a kendermagolajat a tökmagolajat és a szőlőmag olajat is!
Ihat kávét is de főleg cikória kávét igyon gabonatejporokkal, mert a cikória kiváló máj-tisztító.
Mindenképpen szedjen spirulinát és krómot! Acidophilust, vagy inkább ProbioFlora-t (2x2 étkezés előtt) és a lecitint is ajánlom folyamatosan.

Van egy másik módszer is aminél feloldódhatnak a kövek, mint a cukor a fekete kávéban és nem kell félni a dugulástól sem.

Epekő, 2-es kúra változat:
Minden reggel frissen kell préselni 1,5 dcl zellergumó levet, 1,5 dcl sárgarépa levet és 1,5 dcl uborka levet. Ha kész mindegyik, akkor össze kell keverni, s így a kapott 4,5 dcl léből 1,5 - 1,5 dcl-t kell a napi három nagyobb étkezés előtt meginni, lassú apró kortyokban. Ennél a kúránál lehet enni és inni, mint addig és nem kell beöntés sem (de tanácsos). Ez a módszer is kb. egy hét alatt kihajthatja a köveket az epéből. Ha egy hét alatt nem távoztak el a kövek, akkor mindaddig lehet ezt csinálni, amíg az összes kő ki nem ürül a szervezetből.
Ha ezeket következetesen megcsinálja, akkor egy hónap múlva kőmentes lehet az epéje!

Választhatja a műtétet is, de csak akkor, ha az újabb kő-elhajtásos módszerek Önnél nem voltak sikeresek! Kezdjen az elhajtáshoz minél előbb! Ön válassza meg, hogy a két változat közül melyik lenne a jobb és könnyebb, az Ön helyzetében és körülményeiben. Mindenesetre mindenképpen meg kellene változtatni a „kőtermelő” életmódját és táplálkozását, mint ahogy fentebb már utaltam rá.

Üdvözlettel: W-V.László

A Vitamin Station étrend-kiegészítőinek fogyasztása során kedvező élettani hatásokat tapasztalhatunk. Ezen termékek azonban nem gyógyszerek, nem szándékoznak betegségeket gyógyítani, vagy kezelni! Termékeink olyan étrend-kiegészítők, melyek nem helyettesítik a változatos, és kiegyensúlyozott táplálkozást! A honlapunkon található információk tájékoztató jellegűek, betegségével forduljon szakorvoshoz!

keresés a honlapon

Kérek értesítést a legújabb akciókról!

Partnereink

VS Pontok Országszerte

Biobarlang

Nyereményfigyelő

Nyereményfigyelő

Friss Twittek