vérsüllyedés


By godor.aniko - Posted on 22 március 2012

Kedves László!

36 éves nő vagyok és minden évben csináltatok egy teljes vérképet.

Minden érték tartományon belül szokott lenni, egyet kivéve, a vérsüllyedést, ami

mindig 20 és 25 között szokott lenni. A háziorvos nem foglalkozik vele, mindig azt mondja, hogy ilyen kis mértékű emelkedés akár egy náthától is lehet. Engem mégis zavar, hogy nem tudom az okát már évek óta. Tudom, hogy gyulladást is jelezhet, de a CRP mindig jó szokott lenni.

Refluxos vagyok, arra napi egy szem savlekötőt szedek, más betegségem nincs. Rendszeresen olvasom a válaszait és sok mindent alakalmazok is a tanácsaiból. Pl. vitaminok szedése, tiszta só, vércsoport szerinti táplálkozás, napi 1 óra sportolás stb., a víztisztítóra még gyűjtöm a pénzt.

Kérem adjon tanácsot, hogy mi lehet az emelkedett süllyedés oka?

Köszönettel,

Ancsa

Kedves Ancsa!

Elnézést a késői válaszért, de tanulmányaim miatt le voltam terhelve az elmúlt időszakban.

Nagyon örülök, ha olyat hallok, olvasok, hogy egyesek, mint Ön is, a másoknak írt válaszaimból tanulva változtat az életmódján és táplálkozásán. Jómagam is így tettem a '80-as években, csak akkor még nem volt internet, hanem írott anyagokból merítve leltem rá a helyes életmódra és táplálkozásra, s ennek lett az az eredménye, hogy az elmúlt hétvégén a táplálkozástudományok doktora lettem...

A kérdésére válaszolva elmondhatom, hogy Ön most pontosan abban a korban van, amikor elkezdődnek a hormonális változások a nők szervezetében.

30 éves kor felett már aktuálissá válik a kornak megfelelő dózisban szedni a Q-10-et, ami az Ön esetében napi 40 mg. Ezt úgy tudja teljesíteni, hogy reggel és este az étkezése elején 20-20 mg-ot vesz be a Q-10-ből. Ehhez még ajánlanék egy 500 mg -os L-Carnitin-t is.

Azt tudnia kell, hogy a hivatalosan megadott referencia tartomány a vér értékeket illetően sajnos egy kaotikusan élő és kaotikusan étkező emberekre jellemző referencia értékeket takar. Ön nagyon helyesen gondolja, hogy nem szabadna olyan magasnak lennie a vérsüllyedésének, amilyent Önnél megállapítottak az elmúlt időkben.

Ha ön refluxos és savlekötőket is szed, akkor nem valószínű, hogy helyesen táplálkozik. Sokan azt hiszik, hogy helyesen táplálkoznak, de aztán kiderül, hogy hiába bio az az étel,  ha az nem jó a vércsoportja számára! Nagyon fontos lenne a vércsoportja szerinti vegetáriánus táplálkozás! Az állati termékek közül csak a tojást és a mézet javasolnám fogyasztani és semmiféle tejet és tejterméket, valamint húst sem. Egyen minél több zöldséget és zöldsalátákat, hüvelyeseket, mert ezek lúgosítanak és használjon bátran tiszta sót sózásra, mert az is lúgosít. Akkor jó a vérének Na értéke, ha az 142 mmol/l feletti értéket mutat, s a K (kálium) értéke pedig nem több 4,2 mmol/l -nél.

A hidegen sajtolt olajok napi rendszerességgel történő használatát is javasolnám, s Önnek különösen a szőlőmag olaj, a bio szója olaj és a kendermag olaj lenne megfelelő. Mindegyik fajtából napi, minimum két-két evőkanálnyit kellene bevinni étkezésekkor egymással összekeverve és a kiszedett ételekre (leves, tészta, főzelék, kása, saláta, turmix). Lehetne bele tenni még napi szinten egy evőkanál máriatövismag olajat is. Kenyérből csak a pirított tönköly kenyeret javasolnám és gabonák közül is csak a barnarizs, köles, zab, amarant, hajdina, quinva fogyasztását, ugyanis a refluxának is valószínű a búza-ételek lehetnek az okai, meg a napraforgó olaj és a margarin, melyeket szintén kerülnie kellene, ugyanis ezek olyan bél-nyálkahártya sérüléseket idézhetnek elő, amelyek miatt magas lehet a vérsüllyedése is.

Javasolnám a bél nyálkahártyáinak helyreállítására a ProbioFlora, a BioFlavone-C, a C-1000, az Alga Complex és az EveryOne szedését is. A C-vitamin és a flavonoidok (főként a Quercetin) nagyon jó gyulladáscsökkentők együtt. Ezekből napi 3x2 -öt ajánlanék. A teafélék közül a zöld teának rendszeres fogyasztását, de tiszta vízzel készítve és nem filteres formában, s 2 - 3 percnél tovább ne hagyja állni a leforrázás után. Javasolom még minden étkezés előtt 2-3 dcl édesgyökér tea fogyasztását is. Ezt is tiszta vízzel kellene készíteni, de ezt 5 percig főzni kellene és utána leszűrni.

Kerülje a mikrózott ételek fogyasztását, ne használjon semmihez mikrohullámú sütőt és idegen helyen se fogyasszon olyan élelmiszert, amelyet mikróban készítettek, vagy mikróban melegítettek!

Az ilyen degenerált szerkezetű  ételek is okozhatják a panaszait. Ugyanez vonatkozik az indukciós tűzhelyeken készült, melegített ételekre is.

Védekezzen az elektroszmogtól is, mert önmagában az elektroszmog is ludas lehet a vérképi értékek változásában. Ha pedig hormonális (ha fogamzásgátlókat szed, most egy darabig védekezzen a nem kívánt terhesség ellen más módszerekkel) okavan a panaszának, akkor javasolnám a Szójavit készítmény fogyasztását is.

Ősszel ismételje meg a laborvizsgálatot, ellenőrizze vérsűlyedését és CRP szintjét!

Üdvözlettel: 'Dr.W-V.László

 

 A Vitamin Station étrend-kiegészítőinek fogyasztása során kedvező élettani hatásokat tapasztalhatunk. Ezen termékek azonban nem gyógyszerek, nem szándékoznak betegségeket gyógyítani, vagy kezelni! Termékeink olyan étrend-kiegészítők, melyek nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást! A honlapunkon található információk tájékoztató jellegűek, betegségével forduljon szakorvoshoz!

keresés a honlapon

Kérek értesítést a legújabb akciókról!

Partnereink

VS Pontok Országszerte

Biobarlang

Nyereményfigyelő

Nyereményfigyelő

Friss Twittek